Lost In Music – Festivaali

Babel on kahden indiepopin ylistetyn tekijän; Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin bändi. Babel yhdistää musiikissaan omia tavaramerkkitekstuureja ja melodioita, luoden oman versionsa Cocteau Twinsin eteerisestä äänimaailmasta.

Maaliskuussa 2022 julkaistu Babelin debyyttialbumi Yoga Horror tutki meditatiivisen harjoituksen kulttimaisia taipumuksia. “This new venture certainly expands on their past greatness with some exceptional and stylish modern pop.“ Take Effect Magazine kirjoitti 10/10-arviossaan. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu Pykäri on ollut 2000-luvun ensikymmenellä Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia. Mäkirannan indieyhtye Karina oli ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon (Nordic Music Prize) saajaksi debyytillään, jota Helsingin Sanomat luonnehti viiden tähden arviossaan yhdeksi hienoimmista suomalaisista esikoisalbumeista vuosikausiin.

Babelin uusin julkaisu on elokuussa ulos tullut Mirrors-EP. Pehmeän ja romanttisen kitschin taitava Babelin viiden kappaleen EP on osa syyskuussa julkaistavaa Marriage-albumia. Mirrors EP loihtii esiin samoja täyteläisiä ja mukaansatempaavia tekstuureja, joita yhtye on kehittänyt varhaisista julkaisuista lähtien.