Lost In Music – Festivaali

Jesse Markin on kiistatta yksi tämän hetken kiinnostavimmista suomalaisista artisteista. Markinin musiikissa yhdistyy uniikilla tavalla elementtejä rap-musiikista, soulista, indie popista, r&b:sta, progressiivisesta rockista ja afrikkalaisesta kansanmusiikista. Markin lähestyy musiikissaan vakaviakin aiheita rehellisellä tulkinnalla.  

Viljakkalalaisen Markinin ura lähti kovaan nousukiitoon vuonna 2019 FOLK-albumin myötä. Debyyttilevy toi artistin hyllyyn mm. kaksi Emma-pystiä ja Vuoden albumi -palkinnon Indie Awardseissa. Kesäkuussa 2021 ilmestynyt eri genrejä tyylitajuisesti yhdistelevä kakkosalbumi NOIR jatkoi edeltäjänsä viitoittamalla tiellä: levy oli arvostelumenestys ja poiki Markinille Emma-ehdokkuuden Vuoden rock- kategoriassa. 

Myös kansainvälinen musiikkimedia on noteerannut liberialaissyntyisen suomalaisartistin ja mm. American Songwriter, Fault Magazine, Afropunk sekä CQ Japan ovat kirjoittaneet Markinista. Keikkailu on vienyt artistin kotimaisten festivaalien lisäksi Euroopan lavoille mm. Eurosonic-, Iceland Airwaves-, Ja Ja Ja London- sekä Europavox-tapahtumiin. 

Tällä hetkellä Markin työstää aktiivisesti tulevan kolmannen albuminsa materiaalia yhdessä tuottaja Totte Rautiaisen kanssa.