right-svg-background left-svg-background

NGHTRDIO

Vuoden 2022 Ilmiö-festivaalin yhdeksi kohokohdaksi muodostui turkulaisen nghtrdion keikka, jossa verrattain tuntematon paikallinen yhtye sai monisatapäisen yleisön tanssimaan. nghtrdio on tummasävytteistä, progressiivista housea soittava duo, joka on syntynyt pitkän linjan muusikoiden Timo Saaren ja myös Oskr-nimellä tunnetun Oskari Ruohosen ympärille.

Yhtyeen omaleimaisuus muodostuu sen itse tuotetuista sampleista, äänitetyistä instrumenteista sekä alkuperäisistä vokaaleista, jotka kuullaan myös livekeikoilla. nghtrdiolta on julkaistu toistaiseksi vasta kaksi singleä, joista toinen, Fake The Funk, julkaistiin tämän vuoden maaliskuussa. Tästä huolimatta yhtye ottaa yleisönsä ja saa sen helposti tanssimaan itselleen lähes tuntematonta musiikkia.

nghtrdio sai alkunsa 2018 syksyisestä pimeästä reissusta saaristoon, jonka jälkeen nghtrdio on esiintynyt muutamalla erikoiskeikalla Berliinissä, parilla festivaalilla sekä viettänyt tuhansia tunteja mökkisessioiden lisäksi studiolla. Seuraavaksi nghtrdio on lunastamassa paikkaansa omaleimaisen elektronisen musiikin kentällä.

Instagram Instagram Facebook Facebook Spotify Spotify Youtube Youtube