Lost In Music – Festivaali

R&B-musiikin tyylilajeja taidokkaasti ja persoonallisesti yhdistävä Pihlaja pureutuu sanoituksillaan elettyyn elämään paikoin vaikeitakin aiheita peilaten. Laulaja-lauluntekijänä tunnettu Pihlaja nousi suuremman yleisön tietoisuuteen vuonna 2020 julkaistulla ja listamenestystä saavuttaneella debyyttialbumillaan Kirjoitettu tähtiin. Albumin myötä hän oli myös ansaitusti ehdolla Emma Gaalassa Vuoden tulokkaaksi. 

Tamperelaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt Pihlaja omaa monipuolisen musiikillisen taustan. Kesällä niin Ruisrockin, Provinssin, Blockfestin kuin monen muunkin festivaalin lavoja valloittava artisti tunnetaan debyyttialbuminsa – ja useiden singlejulkaisujen lisäksi vuoden 2022 alussa yhdessä Ettan kanssa julkaistusta – suureen suosion saaneesta Ei bändäreit -EP:stä, jonka kappale Bändäri nousi suoraan listaykköseksi ja Spotifyn Top 100 -listan kärkeen.

Pihlaja julkaisi toisen albuminsa PAHA BARBI vuoden 2022 alussa. Kokonaisuutta edelsi hyvän vastaanoton saaneet singlet Paha Barbi, Tatuoitu, Menee yli (feat. Tippa), Bon appétit, sekä kuuntelijan rakkauden täyteiseen tunnelmaan vievä Baby baby. Jo debyyttialbumillaan sukupuolirooleja kyseenalaistanut ja naiseutta pohtinut Pihlaja kuvailee albuminsa olevan tutkimusmatka siihen, millainen nainen hän voi ja saa olla tässä maailmassa.

Artisti julkaisi viime kesäkuussa 2000-luvun vivahteita heijastavan Mama sano -singlen sekä viimeisimpänä ABREUn kanssa ystävyyttä ja tunnesiteitä käsittelevän yhteisjulkaisun Sisko. Rakkauslaulun tavoin ystävyyttä käsittelevä kappale sai kuuntelijoilta lämpimän vastaanoton päätyen suoraan virallisen top-listan toiselle sijalle. Alkuvuoden aikana Pihlaja on tehnyt yhteistyötä myös muiden artistien kanssa ja ollut mukana Jami Faltinin Alax?, Gasellien Viimenen kesä sekä Anin Diablo -kappaleilla feattien muodossa.

Intohimoisesti musiikintekoon sekä esiintymiseen suhtautuvan Pihlajan tuotannossa yhdistyvät omat kokemukset, monisyiset tunteet herkästä vahvaan sekä puhuttelevat melodiat. Luihin ja verenkiertoon.