right-svg-background left-svg-background

ROSA COSTE

Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Onnekkaat ovat jo voineet törmätä artistin ainutlaatuiseen tuotantoon paikallisissa kuppiloissa akustisessa muodossa. Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.

Artistilla vaikutteita on monia, joista suurimmat ovat ansioituneita laulunkirjoittajia, kuten J. Karjalainen ja Lauryn Hill. Coste kertoo myös artistien kuten SZA, Graciaksen, Gettomasan ja Erykah Badun soivan luureissa usein. ”Olen aina ihaillut biisejä joita kuunnellessani pää heiluu alusta loppuun. Kuluneen vuoden aikana soittolistat ovat täyttyneet myös grime-tykeillä, kun Dave ja Stormzy löysivät tiensä listalle. Kanye on myös tärkeä esimerkki rajojen rikkomisesta”, Rosa kertoo vaikutteistaan.

Helmikuussa julkaistu Costen intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä; “Parikymppisen Costen esikoissingle Musta on mitä ilahduttavin omakustanneyllätys. Se kertoo toiseuden kokemuksista omasanaisesti, ei opitulla jargonilla. Kaikki hesalaisen skenen keskinäinen selänrapsuttelu ja yliyrittäminen loistaa poissaolollaan. – – Lähitulevaisuuteen luvattua ep:tä kannattaa selvästi odottaa.”

Syksyllä 2021 ole varovainen -debyytti-EP:nsä julkaissut Coste sijoittui kolmanneksi YleX:n vuoden 2022 Läpimurto -listauksessa. Indie Awards -gaalassa Rosa Coste voitti Vuoden tulokas– ja Vuoden kappale -kategoriat.

Instagram Instagram Facebook Facebook Spotify Spotify Youtube Youtube