right-svg-background left-svg-background

LOST IN NORDIC // TAVARA-ASEMALLA 4.10.

Lost In Musicin avauspäivänä keskiviikkona 4.10. Tavara-asemalla on luvassa kolmen pohjoismaisen, kansainvälistä kiinnostusta herättävän ajankohtaisen artistin erikoisilta: lavalle nousevat nuori norjalainen huippunimi SKAAR, Ruotsinsuomalainen Flow’ssakin menneenä kesänä nähty Markus Krunegård ja kahdella pitkäsoitollaan niin kriitikoiden kuin yleisön suosion lunastanut Jesse Markin.

SKAARin ääni soi kuin Norjan vuonojen virtaava vesi: kristallinkirkkaana, välittömänä ja anteeksipyytelemättömänä. Pop-musiikista SKAAR on löytänyt luonnollisen liittolaisen. Nuoren artistin ura alkoi vuonna 2018 sittemmin tuplaplatinaa striimanneen debyyttisinkku Higher Groundin myötä, joka soi norjalaisen Netflix-elokuva Battlen soundtrackissa SKAARin ollessa vasta 19-vuotias. Yli 50 miljoonaa striimiä, kahdeksan top 40 -singleä ja lukuisia palkintoehdokkuuksia kerännyt artisti saapuu Lost In Musiciin tulevan Mad Woman -tupla-albuminsa saattelemana.


Markus Krunegård on ruotsinsuomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tähän saakka luonut uraansa Ruotsissa. Vuonna 2001 musiikin parissa Laakso-yhtyeessä aloittanut Krunegård on yksi viime vuosien rakastetuimpia ruotsalaisia laulaja-lauluntekijöitä ja on ollut mukana mm. myös Ruotsin versiossa Vain elämää -sarjasta Så mycket bättre. Kädenvääntöä suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden välillä itsessään tunnistava artisti julkaisee ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa ”Nokia & Ericsson” myöhemmin vuonna 2023.

Lauluntekijänä kunnostautunut Krunegård on aiemmin säveltänyt musiikkia maailmantähdille, kuten Charli XCX, Santigold, Icona Pop, Carly Rae Jepsen sekä Veronica Maggio.

Jesse Markinin musiikissa yhdistyy uniikilla tavalla elementtejä rap-musiikista, soulista, indie popista, r&b:sta, progressiivisesta rockista ja afrikkalaisesta kansanmusiikista. Markinin ura lähti nousukiitoon 2019 FOLK-albumin myötä, joka artistille mm. kaksi Emma-pystiä ja Vuoden albumi -palkinnon Indie Awardseissa. 2021 ilmestynyt NOIR jatkoi edeltäjänsä viitoittamalla tiellä.

 

Tällä hetkellä Markin työstää tulevan kolmannen albuminsa materiaalia yhdessä tuottaja Totte Rautiaisen kanssa.